JETLAG - Reisverslag uit Mexico-stad, Mexico van Nina en Nori Nita en Spauwen - WaarBenJij.nu JETLAG - Reisverslag uit Mexico-stad, Mexico van Nina en Nori Nita en Spauwen - WaarBenJij.nu

JETLAG

Door: Nori en Nina

Blijf op de hoogte en volg Nina en Nori

11 Juli 2006 | Mexico, Mexico-stad

Hoi vriendjes en vriendinnetjes

Hier komt ons verhaal..

8 juli (nina)

Het begint al in de trein. Er zit een mevrouw de hele tijd naar ons te kijken. Als ze in Den Bosch uitstapt laat ze de krant, waarin ze de hele tijd heeft zitten lezen, liggen. Nori, benieuwd naar hoe het staat met de wereld, pakt de krant. Hij blijkt van 4 en 5 februari te zijn. De krant is geheel intact.

9 juli (nina)

Het begint al in de auto. Maria mist de afslag Schiphol doordat Nori Spauwen aan haar haar zit te friemelen. Nori en ik roepen in koor -en net te laat natuurlijk- dat we er hier eigenlijk af moeten. Dan maar een afslag later. Uiteindelijk komen we op tijd aan op schiphol. We moeten vlucht UA4845 hebben. Deze bestaat niet. Dan maar London, Heathrow om 9.30 uur. Goed gegokt, we mogen mee.

Natuurlijk hebben we onze tassen niet gelabeld. We hebben besloten dat we ze toch niet kwijtraken. Ik zie alleen maar vliegtuigen van KLM staan. Ik begin me langzaam af te vragen of we onze vlucht niet -pak ´m beet- 300 euro goedkoper hadden kunnen boeken. Maar Nori leest dit terwijl ik dit schrijf en zegt dat we pas bij D3 zitten en datn we naar D22 moeten. En dat we besteld hebben bij www.cheaptickets.nl en dat we dus minstens het goedkoopste ticket moeten hebben. En misschien nog wel goedkoper.

We zitten in het restaurantje in de vertrekhal en opeens zegt Nori: "óoooh kijk, een vogeltje", en dan: "Ja, die gaat dus dood". We willen hem gaan redden, maar besluiten dat dat een zinloos project is.

Leermoment: meer water, minder snoep.
Fact: We worden in Londen gecontroleerd op Vogelpest.. (geen commentaar)

Londen Heathrow - 11u lokale tijd (Nori)

Nina heeft een raredingencompartiment opgericht in haar schriftje. Maar ze schrijft nu alleen nog maar daarin, want dat vindt ze fijner.
Onze tassen wegen allebei precies 7,4 kilo. Maar dan ook precies.
Nina: "Dit gaat echt te ver".

Ons credo is "pech is avontuur". Dat hebben we namelijk van een zeer wijs persoon geleerd.

Fact: Nina is haar tweede fact vergeten.
Leermoment: Geen lenzen in als je 18 uur moet vliegen. Dat is niet fijn.

5 uur later, in het vliegtuig naar Washington DC

Ik begrijpt de tijd niet meer zo goed. Voor ons is het 18u en dat wil dus zeggen dat we al 12 uur wakker zijn. Maar als we straks in Washington aankomen is het daar half drie ´s middags. En dan moeten we nog een hele tijd. M.a.w.: Jetlag.

Erg grappig, niet zo comfortabel: knikkebollen.

Heb al 2 slechte films gezien. Ik hou niet van slechte films.
En waar ik al helemaal niet van hou, dat is Amerika. En Amerikanen. Ze zouden me waarschijnlijk oppakken als ze dit lazen, als staatsvijand. We zijn straks 2 uur op een vliegveld in de VS en we moesten net al 2 formulieren invullen. Of ik soms een spion ben. Of ik van plan ben om criminele of immorele daden te begaan in de VS. Uuhhmm...

10 juli - Mexico City, café Paris

Fact: De Amerikanen zijn helemaal gek geworden. In Washington zag ik al mijn vooroordelen over Amerikanen hopeloos bevestigd. Na die formulieren werd het op het vliegveld nog eens drastisch erger. Alle Non-US citizens moesten onder het mom van ´protecting our nation´ ontzettend lang in de rij staan (in schril contrast met de snelle afhandeling voor US citizens), om paspoort te laten controleren en - jawel - vingerafdrukken van rechts én links en een foto te laten maken. In de rij raakten we in gesprek met een oude Engelse dame, die de vorige keer zelfs haar aansluitende vlucht had gemist door die urenlange controles. Toen hadden ze haar er ook nog eens uitgepikt voor extra secondary check up. Haar commentaar: "But I obviously look like a terrorist, don´t you think?" Ik: " Yes, that was the first I thought when I saw you". De grapjes van deze mevrouw maakten het wachten iets draaglijker.
De man die mijn paspoort controleerde stak een compleet kruisverhoor af: waar ik heen ging, met wie, waarom, hoelang, etc. En dat op een heel dwingende manier waarbij ik me heel ongemakkelijk voelde. Het zelfde lot viel Nina ten deel. Zij kreeg zelfs nog allemaal waarschuwingen mee over waar het toch heengaat met deze wereld, die toch echt "a mess" is geworden. Niet echt om vrolijk van te worden dus.
Daarna moesten we nog eens in een veel grotere rij, voor de douane. Wat een politiestaat is dat! Een land vol wantrouwende, dikke, bange, domme mensen die ook nog eens overtuigd zijn van de superioriteit van "their nation" (en van het bestaan van God, maar laten we daar maar helemaal over zwijgen).

Ja, de conclusie was wel dat Amerika vol is met negatieve energie, en dat we die snel uit ons systeem willen hebben.

De rest van het verhaal staat in Nina´s rariteitenkabinet.

(Nina: )
Fact: De Amerikaanse lunch bestaat uit een klein, klef broodje, een zakje chips (with one of the healthiest oils there is!) en een twix. Hoe krijg je een hele natie dik, vragen we ons dan af.

We weten eindelijk wat we willen worden later als we groot zijn. Nori hoofdredacteur van Filosofie Magazine en Nina hoofdredacteur van Psychologie Magazine. En we zijn pas 12 uur onderweg. Dus het vermoeden dat mensen op reis gaan om zichzelf tegen te komen, klopt.

Washington, 14.05 uur. Mijn horloge zegt 20.05 uur. Mijn lichaam snapt dit niet. mijn hersenen wel, maar die werken niet mee.

10 juli, 11.10 uur lokale tijd, Cafe Paris, Mexico-City:
Als we op het vliegveld in Mexico-City staan moeten we naar het hostel. De mevrouw aan de infobalie zegt dat het te gevaarlijk is om met de metro te gaan. Ze zegt dat we met de taxi moeten. Eigenlijk hadden we dat zowel lichamelijk als mentaal sowieso niet meer gekund.
Ik sta ervan versteld hoe ruw en hard de Mexicanen rijden. Het idee om misschien een auto te huren is meteen van de baan. Nog niet misschien.
De lieve man zet ons voor het hostel af en wacht to we binnen zijn. We betalen voor de rit 125 pesos. Omgerekend is dat nog geen 10 euro.
Als we bij het hostel zijn zoeken we -nadat we ons ingecheckt hebben- onze kamer. Het heeft drie bedden, waarvan maar 1 opgemaakt is. We moeten weer naar beneden om dekens te halen. Dan gaan we onze tanden poetsen..
We sluiten de kamer niet af omdat het toch vlakbij is. Wanneer we terugkomen van het tandenpoetsen -we zijn nog moeer (?) dan daarvoor en willen niets liever dan slapen- blijkt onze kamer opeens afgesloten te zijn. We hebben hem allebei niet afgesloten, daarvan zijn we 100% zeker. De sleutel ligt immers IN de kamer.
Meteen denken we dat "ze" onze kamer in zijn gegaan, AL onze spullen hebben meegenomen en vervolgens -om ons extra te naaien- de deur hebben afgesloten. "Goed", zeg ik, "dan maar weer naar beneden". (Dit wordt de vijfde keer, de vierde was namelijk het halen van het water en de derde het opbergen van onze paspoorten). Nori denkt dat "ze" misschien nog op onze kamer zijn en zegt dat ze wel blijft wachten tot ik terug ben. Ik loop (ren?) naar beneden en begin tegen de vriendelijke meneer van het hostel in het Engels (probeer dat maar eens in het Spaans) uit te leggen dt onze kamer op slot zit. hij lusitert geduldig en zegt: "uuuh.. Espanol?" Ik kijk hem moe, wanhopig en ellendig aan en zeg: "uuuhh..". De man snapt het en roept :" Marco, marco.." Dit blijkt het andere mannetje van het hostel te zijn, welke achter het barretje staat. Hij blijkt wel enigszins Engels te spreken en legt aan het ene mannetje uit dat hij de andere sleutel aan mij moet geven. Ik loop -na de mannetjes bedankt te hebben- weer naar boven. Nori staat nog steeds voor de deur en samen maken we hem open...
Er zitten geen enge mannetjes op onze kamer en ALLE spullen liggen er nog. Naderhand, wanneer we onderzoeken hoe het kan, blijkt dat je de deur ook van tevoren van binnen af kan sluiten. We gaan liggen en vallen als een blok in slaap.

Nori:

De eerste dag in Mex City hebben we vooral veel rondgelopen. Ons ritme ligt nog steeds overhoop, om 7 uur gisteravond vielen we in slaap en om 7 uur vanmorgen waren we weer klaarwakker. Net hebben we ook weer 2 uur liggen pitten, per ongeluk.

Uitspraak van de dag, Nina over roosters in de stoep: "Het is niet zo dat ik ze eng vind, ik ben gewoon bang om erin te vallen". - Ze vermijdt het dan ook angstvallig om ooit zo´n ding aan te raken, terwijl het er vol mee ligt.

Morgen gaan we naar Teotihuacan, daar zijn gigantische piramides. Daarna verlaten we ons hostel in Mexico City en gaan we naar Puebla, vulkanen bekijken (Popocatepetl) en nog meer piramides en tempels. Daarna gaan we naar Oaxaca en daarna naar de kust, naar Puerto Angel: "een geschenk uit de hemel voor overspannen vakantiegangers" - aldus de Thomas Cook.
Sounds like us.

Dag lieve mensen, in het verre Nederland. Jullie zullen spoedig meer van ons horen.

Muchos besos, Nori y Nina

• 11 Juli 2006 - 20:21

Mamma Elly:

Hoi meiden, bedankt voor jullie leuke reisverslag. Heerlijk om van jullie te horen. Wat een uitvinding toch dat internet!! Groetjes, xxxxx mam en pap

• 11 Juli 2006 - 20:46

Cherry-Tomaat:

Hoiii Liefjes ! Alles goed daar in verwegland? Fijn dat alles goed is gegaan en leuk om jullie avonturen te kunnen volgen! Doe voorzichtig en blijf lekker genieten! Tot snel ! Dikke Kus van Shar !

• 11 Juli 2006 - 22:18

Philke:

hey girlz,
    fijn dat jullie alvast genoten hebben van amerika;)
    have fun en I LOVE INTERNET! hahaha
    XXXXX

• 12 Juli 2006 - 07:14

Michel Nita:

Prachtige verhalen tot nu toe.Die krant in de trein b.v. Hebben jullie ook gekeken uit welk jaar die was? Toch niet uit 2007 hoop ik.Wat die Amerikanen betreft:het zijn niet allemaal paranoide koibois kan ik uit eigen ervaring vertellen.Je hebt er ook heel prettige exemplaren tussen.Overigens beste Nina,dat van die roosters heb ik ook maar dat zal wel met onze hoogtevrees te maken hebben.Tot slot vind ik een van binnenuit afsluitbare deur geen nuttige uitvinding.Groeten aan jullie beiden.
    xxxx

• 12 Juli 2006 - 09:10

Carin:

Hallo daar,
    Nog maar zo kort op pad en al zo veel beleefd, dat belooft wat. Hopelijk kan ik jullie vanuit Spritsbroek blijven volgen. De oudheden bevallen jullie vast beter dan de US-bordercontrol
    Veel plezier, groetz, Carin

p.s. Violent Femmes: America is the home of the hypocrite. Een leuk nummer ergens uit de jaren '80, misschien iets om op je MP3 te zetten voor op de terugweg???
    Ciao

• 12 Juli 2006 - 09:15

Moeti:

nou verhalen vertellen kunnen jullie, dus zo'n tijdschrift lijkt me wel wat ^_^ Fijn die foto's erbij, voor de mama's.
    Gister de hele dag op de Uithof gezeten met een heleboel Ozzi's. Ook maar naar jouw flat gezwaaid, foei wat istie hoog.
    Take care girls, enjoy!

• 12 Juli 2006 - 10:00

Sjimmie:

Hoi Hoi,

Wat een superleukgeschreven verslag zeg! Echt leuk om te lezen... Leuk dat jullie het al zo naar je zin hebben! Ik zal jullie nog wel ff volgen...

Greetzz Sjimmie

• 12 Juli 2006 - 10:17

Bnonny:

M'n moeder en ik genieten van jullie verslaggeving.. wat een bijzonder verhaal zeg.. waw.. En dat is pas het begin!!

Dikke kus Bonny..

• 12 Juli 2006 - 11:44

Han:

Hai mooi duo,
    Het lijkt me inderdaad nuttig om facts te onderscheiden van belevingen met zulk een intensiteit; heb je enig houvast bij al die roosters en gigantische overspanningen voor vakantiegengsters.
    Veel geluk op jullie strooptochten !!

• 12 Juli 2006 - 13:36

Nicolien:

haai lieve Nien en Nori, wat ge-welig om te lezen! weer eens wat anders dan: met ons gaat het goed, het is hier leuk enz. Kijk alweer uit naar de volgende... hoe is het inmiddels met de jetlag?

• 12 Juli 2006 - 13:56

Lot:

Heerlijk om jullie verhalen te lezen. Een goed boek is er niets tegen! Ik ben een fan! Groetjes uit België (dat nu nog meer ver weg is :-)).
    Drie dikke zoenen!! Lot xxx

• 12 Juli 2006 - 13:59

Tante Gurdy:

Nou zeg ,wat n avonturen al meteen. Hopelijk hebben jullie niet meer zoveel last van de jetleg. Dat heb ik al van Amstenrade tot Urmond, kun je nagaan. We blijven jullie volgen! Veel plezier en groetjes xxxxx

• 12 Juli 2006 - 14:14

Annie:

Haaaayy Lieverds! Ik denk dat jullie zeer goede redacteurs gaan worden!
    Ik ben weer terug uit Lloret de mar. (helemaal dood btw) Twas echt te gek. En zelfs daar beleef je gekke dingen moet ik zeggen:P Maar die mysterieuze dingen van jullie zijn wel heel raar! Ik begin nu wel jaloers te worden op jullie hoor! Vette pics! Nina: loop idd gewoon maar niet over die roosters;) En nori: jij ook niet;) Pas goed op elkaar! En ga zo door met jullie verslag, heel leuk om te lezen! Geniet maar van dit alles, want het is zo voorbij! Dammit hej vooral zon week is echt te kort,, bij elk iets moet je er ff bij stil staan dan vergeet je het nooit meer.! Oh ja ennuh als jullie toevallig Diego Luna tgen komen geef hem dan even mijn nummer :P
    Want in Lloret waren alleen maar jhonnies en matcho italianen
    en een bezette brabander *zucht*;) Have fun!!!

Jullie horen nog van me!
    Luv Youuuu
    Dikke Kus An

• 12 Juli 2006 - 14:15

Phil:

hallo,
    nog een berichtje van een blije phil:
    28 juli: ga ik onder het mes !!! :)
    dat wilde ik toch ff kwijt!
    xxxxxxxxblije phil!!!

• 12 Juli 2006 - 14:16

Annie:

Haaaayy Lieverds! Ik denk dat jullie zeer goede redacteurs gaan worden!
    Want in Lloret waren alleen maar jhonnies en matcho italianen
    en een bezette brabander *zucht*;) Have fun!!!

Jullie horen nog van me!
    Luv Youuuu
    Dikke Kus An

• 12 Juli 2006 - 14:35

Lenie:

hola querida chicas! Qué tal? proba escribir español!? (con mi libro)donde vais mañana? donde está popocatepi?veo sólo oaxaca en el mapa. hay mucho flores en vosotros viage? estaís cansado todavia? y que coméis hoy?
    nosotros perro se llama marrón. ahora vas leer mi libro (once minutos de paulo coelho) en el jardin. elly y anna contran de vosotros nienennoor etc. me contestan también en español?(no palabras dificil, por favor!)
    bueno, cuidado per hombres con la camisa negra! hasta luego
    lenie, thomas, paul, bruno y marrón

• 13 Juli 2006 - 22:08

Mo:

he nien en noor, vette verhalen hoor ik heb met veel plezier en een brede lach zitten lezen!!!!!!!!!! zit al te wachten op de volgende verhalen. hoop dat jullie je nog veel zullen amuseren maar dat gaat wel lukken dacht ik zo. heel veel plezier nog de komende weken!!!!! hele dikke kus van mo

• 14 Juli 2006 - 07:20

Gwyn:

Hey blondiess!
    Redden jullie 't nog daaro in Mejico? Ik hoop dat jullie allemaal wilde avonturen meemaken, en ze dan thuis strax uitgebreid vertellen :p Heel veel plezier en succes! Groetjes Gwyn

• 14 Juli 2006 - 08:42

Kel:

Muchachas queridas,

Wat ontzettend leuk is het om via internet (i love it) van jullie avonturen te mogen mee genieten! Ben er nu al verslaafd aan! Geniet!! Take care!

Dikke kusss Kel

• 14 Juli 2006 - 21:57

Ghanz:

YOW site gevonden. nu kan ik je vanaf afstand in de gaten houden beste buurvrouw ;)

anyhoe have fun en doe geen dingen die ik ook niet zou doen en allerlei dingen die ik wel doe ook niet (vooral gezien het feit da je in Mexico zit hehe)

latert. Ghanz

• 14 Juli 2006 - 22:00

Hanna:

Hoi meisjes,
    klinkt allemaal super! hier is het allemaal ook erg gezellig (behalve dan dat ik 2 muizen tegelijk heb gespot in de keuken..) en onze lau is weer goed bezig haha! verder heb ik de uitslag van mn mri en das toch niet zo heel goed... maar ook niet heel erg slecht hoor :) kijkoperatietje. Nouja verder heb ik niet zo heel veel interessants te vertellen vergeleken met jullie verhalen, dus daar ga ik dan ook maar weer met smart op zitten wachten hihi! groetjes en heel veel plezier!! geniet ervan enzo, dikke kus hanna
    oja en geen mexicaanse ware he!!

• 15 Juli 2006 - 10:50

Stefan:

heyy mexicanen, houw jullie goed daar. Loret was de sjit.. hoop dat jullie iets meer nachtrust hebben daar, als ik had, XXXX steef

• 15 Juli 2006 - 13:21

Elske:

dag dametjes..meike en ik zijn net een uurtje terug uit het mooie france..veel gekke mensen meegemaakt met veel drugs..verder super gerelaxed!!hoop dat jullie het daar ook helemaal top gaan hebben, maar zo te horen iig al genoeg gelachen :) tot snle kus els